Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami

Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    300 g
  • laska wanili

    1 szt.
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • cukier

    10 g
  • truskawki

    200 g
  • jajko

    4 szt.
  • bagietka

    1 szt.
  • mięta

  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami foto
Do miski wkładamy pokrojone truskawki i ser twarogowy.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami foto
W moździerzu rozdrabniamy pieprz kolorowy i dodajemy do sera z truskawkami.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami foto
Następnie dodajemy ziarenka z przekrojonej laski wanilii i cukier. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami foto
Bagietkę kroimy na kawałki i wydrążamy środek.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami foto
Bagietki wypełniamy dokładnie farszem.
Krok 6 - Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami foto
W osobnej misce rozbijamy 4 jajka, w których następnie panierujemy bagietki.
Krok 7 - Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami foto
Bagietki smażymy w głębokim oleju ok. 2 minuty aż nabiorą rumianego koloru. Po usmażeniu odkładamy bagietki na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz.
Krok 8 - Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami foto
Podajemy przekrojone na pół, przystrojone świeżą miętą, truskawkami oraz posypane cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat