Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    300 g
  • laska wanili

    1 szt.
  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • cukier

    10 g
  • truskawki

    200 g
  • jajka

    4 szt.
  • bagietka

    1 szt.
  • mięta

  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami foto
Do miski wkładamy pokrojone truskawki i ser twarogowy.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami foto
W moździerzu rozdrabniamy pieprz kolorowy i dodajemy do sera z truskawkami.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami foto
Następnie dodajemy ziarenka z przekrojonej laski wanilii i cukier. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami foto
Bagietkę kroimy na kawałki i wydrążamy środek.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami foto
Bagietki wypełniamy dokładnie farszem.
Krok 6 - Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami foto
W osobnej misce rozbijamy 4 jajka, w których następnie panierujemy bagietki.
Krok 7 - Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami foto
Bagietki smażymy w głębokim oleju ok. 2 minuty aż nabiorą rumianego koloru. Po usmażeniu odkładamy bagietki na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz.
Krok 8 - Przepis dnia IV, odc. 14: Smażone faszerowane bagietki z serem i truskawkami foto
Podajemy przekrojone na pół, przystrojone świeżą miętą, truskawkami oraz posypane cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat