Chrupiący makaron sojowy

Chrupiący makaron sojowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej do smażenia

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W woku rozgrzać mocno olej (powinien zadymić). Suchy makaron sojowy (bez gotowania) wrzucać małymi porcjami (kilkukrotnie zwiększy objętość). Makaron po 2 - 3 s gwałtownie spęcznieje, wtedy przełożyć na papierowy ręcznik w celu osączenia. Dania serwować na usmażonym makaronie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia22

21.09.2010 08:34
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat