Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z powidlem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
400g sera bialego
100g maki
jajo, sol
Farsz:
250g powidel
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat
cukier do posypania
grysik 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z powidlem

Twarozek zmielic polaczyc z maka, kasza i jajem, posolic i zagniesc ciasto. Nastepnie formowac okragle kule, nadziewac powidlem, Gotowac we wrzacej wodzie. Odcedzic polac maslem z bulka tarta i posypac cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak