Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z bananami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
jajko 1 szt
mleko 1 szkl
woda gazowana 2/3 szkl
masło 3 łyż
proszek do pieczenia 2 łyż
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z bananami

Masło roztopić i lekko przesudzić.Jajko roztrzepać z mlekiem, wodą, proszkiem do pieczenia i stopniowo dosypywac mąkę. Dolać letnie masło. Dokładnie wymieszać.
Banany pokroić w cieniutkie plasterki, dodać do ciasta.
Ciasto kładziemy na rozgrzaną patelnie i smazymy z obu stron. Gotowe racuszki posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 30.03.2011 13:01
Dzieki Marzenko za ten przepis-wypróbowałam,moje niejadki był y zachwycone
Martysia 26.02.2011 22:29
znakomite :)
kochanyptysiu 20.02.2011 12:14
moje dziecko bedzie w niebo wziete:)
Marzena40 18.01.2011 11:17
pycha
aga130982 13.12.2010 09:41
mniam
Magda60 07.12.2010 10:55
pomyslowo
Gonia555 25.10.2010 19:41
Pyszne...
MAŁGORZATA108 08.10.2010 12:39
Nie wychodzą za słodkie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak