Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka polewa czekoladowa do ciast i deserów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryny 0,5 kostki
mleko 6 łyżek
cukru 0,5 szklanki
kakao 4 łyżki
czekolada deserowa 6 kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka polewa czekoladowa do ciast i deserów

Margarynę, mleko, cukier i kakao wrzucamy do garnka i czekamy aż się rozpuszczą. Od tego momentu gotujemy jeszcze ok 5 min, żeby polewa nieco zgęstniała. Po zestawieniu z ognia w polewie rozpuszczamy kostki czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak