Gorąca czekolada na mleku kokosowym

Gorąca czekolada na mleku kokosowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Gorąca, pachnąca czekolada z bitą śmietaną i piankami. Doprawiona cynamonem, kardamonem i imbirem doda energii i rozgrzeje. Próbujecie!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na czekoladę:

  • mleko kokosowe

    150 ml
  • mleko

    100
  • gorzka czekolada

    75 g
  • woda

    30 ml
  • kakao

    2 łyżeczki
  • Imbir mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Cynamon mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Kardamon mielony Prymat

    0,5 łyżeczki

Dodatki:

  • bita śmietana

  • Pianki marshmallow

  • rurka czekoladowa

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gorąca czekolada na mleku kokosowym

W naczyniu wymieszaj dokładnie wodę z kakao. Do rondelka wlej mleko kokosowe, mleko, kakao oraz czekoladę, dodaj przyprawy. Podgrzewaj i mieszaj do momentu aż czekolada się rozpuści. Podawaj w wysokiej szklance z bitą śmietaną, piankami oraz rurką czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat