Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Na czekoladę:
-
mleko kokosowe
150 ml -
mleko
100 -
gorzka czekolada
75 g -
woda
30 ml -
kakao
2 łyżeczki -
Imbir mielony Prymat
0,5 łyżeczki -
Cynamon mielony Prymat
0,5 łyżeczki -
Kardamon mielony Prymat
0,5 łyżeczki
Dodatki:
-
bita śmietana
-
Pianki marshmallow
-
rurka czekoladowa
Przepis i sposób przygotowania Gorąca czekolada na mleku kokosowym
W naczyniu wymieszaj dokładnie wodę z kakao. Do rondelka wlej mleko kokosowe, mleko, kakao oraz czekoladę, dodaj przyprawy. Podgrzewaj i mieszaj do momentu aż czekolada się rozpuści. Podawaj w wysokiej szklance z bitą śmietaną, piankami oraz rurką czekoladową.
Komentarze (0)