Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Gorąca czekolada na mleku kokosowym

5.0
(66)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Gorąca, pachnąca czekolada z bitą śmietaną i piankami. Doprawiona cynamonem, kardamonem i imbirem doda energii i rozgrzeje. Próbujecie!

Składniki:

Na czekoladę:

mleko kokosowe
150 ml
mleko
100
gorzka czekolada
75 g
woda
30 ml
kakao
2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat
0,5 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
Kardamon mielony Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat

Dodatki:

bita śmietana
Pianki marshmallow
rurka czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca czekolada na mleku kokosowym

W naczyniu wymieszaj dokładnie wodę z kakao. Do rondelka wlej mleko kokosowe, mleko, kakao oraz czekoladę, dodaj przyprawy. Podgrzewaj i mieszaj do momentu aż czekolada się rozpuści. Podawaj w wysokiej szklance z bitą śmietaną, piankami oraz rurką czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak