Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca czekolada na mleku kokosowym

5.0
(66)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Gorąca, pachnąca czekolada z bitą śmietaną i piankami. Doprawiona cynamonem, kardamonem i imbirem doda energii i rozgrzeje. Próbujecie!

Składniki:

Na czekoladę:

mleko kokosowe 150 ml
mleko 100
gorzka czekolada 75 g
woda 30 ml
kakao 2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Kardamon mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Dodatki:

bita śmietana
Pianki marshmallow
rurka czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca czekolada na mleku kokosowym

W naczyniu wymieszaj dokładnie wodę z kakao. Do rondelka wlej mleko kokosowe, mleko, kakao oraz czekoladę, dodaj przyprawy. Podgrzewaj i mieszaj do momentu aż czekolada się rozpuści. Podawaj w wysokiej szklance z bitą śmietaną, piankami oraz rurką czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak