Gorąca czekolada na mleku kokosowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Gorąca, pachnąca czekolada z bitą śmietaną i piankami. Doprawiona cynamonem, kardamonem i imbirem doda energii i rozgrzeje. Próbujecie!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na czekoladę:

  • mleko kokosowe

    150 ml
  • mleko

    100
  • gorzka czekolada

    75 g
  • woda

    30 ml
  • kakao

    2 łyżeczki
  • imbir mielony

    0,5 łyżeczki
  • cynamon mielony

    0,5 łyżeczki
  • kardamon mielony

    0,5 łyżeczki

Dodatki:

  • bita śmietana

  • Pianki marshmallow

  • rurka czekoladowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W naczyniu wymieszaj dokładnie wodę z kakao. Do rondelka wlej mleko kokosowe, mleko, kakao oraz czekoladę, dodaj przyprawy. Podgrzewaj i mieszaj do momentu aż czekolada się rozpuści. Podawaj w wysokiej szklance z bitą śmietaną, piankami oraz rurką czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat