Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w pomarańczach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3/4 szklanki mleka
pomarancza - plastry
sól
cebula biała
jabłko winne
4 lyzki majonezu
sok z cytryny
cukier
filety śledziowe 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w pomarańczach

Filety zalej mlekiem i odstaw na 2-3 godziny. Wyjmij, osusz i pokrój wzdłuż na pojedyncze paski. Obierz pomarańczę, ogórek, cebulę i jabłko. Pokrój w drobniutką kosteczkę. Jabłko skrop sokiem z cytryny. Majonez wymieszaj z resztą soku, przypraw solą, cukrem i pieprzem. Połącz z warzywami i owocami. Filety zwijaj w kornet, spinaj wykałaczkami i napełniaj sałatką. Odstaw na 3 godziny. Przed podaniem udekoruj pomarańczami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 24.12.2010 11:19
super
Grażyna13 14.11.2010 12:33
Fajne :)
pawel007 30.10.2010 23:16
ciekawe połączenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak