Marynowane śledzie w słodkiej cebuli z marynowanymi rydzami .*.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet śledziowy

    600 g (norweski)
  • rydze

    12 szt. (marynowane)

Marynata

  • oliwa

    1/2 szklanki
  • cebula biała

    2 szt. (słodkie)
  • miód pszczeli

    1 łyżka
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    2 łyżki
  • owoc jałowca

    5 ziaren
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 ziaren
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt.
  • sok z cytryny

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymoczone w zimnej wodzie filety śledziowe osuszyć, pokroić na paski szerokości 2,5 cm. Cebule obrać i pokroić w półksiężyce, ziarna jałowca rozgnieść w moździerzu. Składniki marynaty połączyć, śledzie ułożyć w słoiku, zalać marynatą, odstawić na około 12 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 28.11.2017 23:17
Pyszne śledziki;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat