Marynowane śledzie w słodkiej cebuli z marynowanymi rydzami .*.

Marynowane śledzie w słodkiej cebuli z marynowanymi rydzami .*.

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Ich zaletą jest zdecydowanie smak. Nie są ani zbyt kwaśne, ani zbyt ostre. Po prostu w punkt! Idealnie sprawdzą się jako przekąska (np. na wigilijnym stole). Polecam!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet śledziowy

    600 gramów
  • rydze

    12 sztuk

Marynata:

  • oliwa

    1/2 szklanki
  • cebula biała

    2 sztuki
  • miód pszczeli

    1 łyżka
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    2 łyżki
  • Owoc jałowca cały Prymat

    5 ziarna
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 ziarna
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 liście
  • sok z cytryny

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Marynowane śledzie w słodkiej cebuli z marynowanymi rydzami .*.

Wymoczone w zimnej wodzie filety śledziowe osuszyć, pokroić na paski szerokości 2,5 cm. Cebule obrać i pokroić w półksiężyce, ziarna jałowca rozgnieść w moździerzu.

Składniki marynaty połączyć, śledzie ułożyć w słoiku, zalać marynatą, odstawić na około 12 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Bożena Matuszczyk 28.11.2017 23:17
Pyszne śledziki;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat