Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Marynowane śledzie w słodkiej cebuli z marynowanymi rydzami .*.

Czas
Czas: powyżej 1h
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Ich zaletą jest zdecydowanie smak. Nie są ani zbyt kwaśne, ani zbyt ostre. Po prostu w punkt! Idealnie sprawdzą się jako przekąska (np. na wigilijnym stole). Polecam!

Składniki:

Lista składników

filet śledziowy
600 gramów
rydze
12 sztuk

Marynata:

oliwa
1/2 szklanki
cebula biała
2 sztuki
miód pszczeli
1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
Owoc jałowca cały Prymat
5 ziarna
Ziele angielskie całe Prymat
5 ziarna
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3 liście
Sklep Prymat
sok z cytryny
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane śledzie w słodkiej cebuli z marynowanymi rydzami .*.

Wymoczone w zimnej wodzie filety śledziowe osuszyć, pokroić na paski szerokości 2,5 cm. Cebule obrać i pokroić w półksiężyce, ziarna jałowca rozgnieść w moździerzu.

Składniki marynaty połączyć, śledzie ułożyć w słoiku, zalać marynatą, odstawić na około 12 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 28.11.2017 23:17
Pyszne śledziki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak