Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane śledzie w słodkiej cebuli z marynowanymi rydzami .*.

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Ich zaletą jest zdecydowanie smak. Nie są ani zbyt kwaśne, ani zbyt ostre. Po prostu w punkt! Idealnie sprawdzą się jako przekąska (np. na wigilijnym stole). Polecam!

Składniki:

Lista składników

filet śledziowy 600 gramów
rydze 12 sztuk

Marynata:

oliwa 1/2 szklanki
cebula biała 2 sztuki
miód pszczeli 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 2 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat 5 ziarna
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
sok z cytryny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane śledzie w słodkiej cebuli z marynowanymi rydzami .*.

Wymoczone w zimnej wodzie filety śledziowe osuszyć, pokroić na paski szerokości 2,5 cm. Cebule obrać i pokroić w półksiężyce, ziarna jałowca rozgnieść w moździerzu.

Składniki marynaty połączyć, śledzie ułożyć w słoiku, zalać marynatą, odstawić na około 12 godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 28.11.2017 23:17
Pyszne śledziki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak