Przepis i sposób przygotowania na: Zielonki marynowane
Zalewa:2 szklanki ciepłej wody,1 i 1/3 szklanki octu,1 łyżeczka soli,2 łyżeczki cukru,1 łyżeczka pieprzu czarnego.(zalewy starcza na ok 3-4 słoiczki)
zielonki | 350 gram |
ocet 10 % | 1 i 1/3 szklanki |
sól | 1 łyżeczka |
cukier | 2 łyżeczki |
ziele angielskie | 2 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: