Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołwina łopatka

    130 gram
  • boczek wędzony

    10 gram
  • cebula biała

    10 gram
  • musztarda

    1 łyżka
  • sól

    1
  • pieprz

    1
  • ryż

    1 łyżka
  • ogórek

    10 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso rozbić młotkiem doprawić do smaku solą i pieprzem. Boczek cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę dodać do tego musztardę i ryż i wszystko razem wymieszać. Tak przygotowany farsz nałożyć na mięso zwinąć i uformować w kształcie walca. Tak przygotowane zrazy zawinąć do foli aluminiowej obsmażyć na tłuszczu zalać wodą i dusić do miękkości. Po ugotowaniu wyjąc mięso odwinąć a wywar zagęścić zawiesina doprawić do smaku i podawać razem z mięsem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

20.11.2011 14:47
super

iwona332

04.06.2011 09:59
super

Tika4444

11.02.2011 12:12
wygląda ciekawie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat