Truskawki w czekoladzie

Truskawki w czekoladzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    1/2 kg
  • cukier puder

    1 szklanka
  • czekolada gorzka

    6 dkg
  • żółtko jaja

    1 szt
  • mleko

    3 łyżki
  • cukier waniiowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski ustawionej na parze wsypać cukier, startą czekoladę, cukier waniliowy, wlać mleko. Gdy czekolada się roztopi, wymieszać ją dobrze z pozostałymi składnikami. Zdjąć miskę z pary i do masy wbić żółtko. Odstawić na kilka minut. Truskawki maczać w masie czekoladowej i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

24.01.2011 15:43
słodycz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat