Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chiński rosołek z fenkułem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 25 dag
fenkuł 1 szt
marchew 1 szt
groszek 1 puszka
makaron sojowy 1/2 paczki
sos sojowy
cynamon
curry
ocet ryżowy
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Chiński rosołek z fenkułem

Żołądki drobiowe umyć, pokroić, obgotować we wrzątku, po czym przecedzić, przepłukać wodą i wrzucić do świeżego wrzątku. Gotować ok 10 min. Dodać marchewkę pokrojoną w zapałkę, fenkuł w grubsze piórka, groszek z zalewą, gotować dalej ok 7 min. Wyłączyć. Przyprawić do smaku. Wrzucić połamany makaron sojowy i przykryć przykrywką. Po ok 10 min gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 02.03.2011 21:56
super
Jolanta40 30.12.2010 16:42
muszę taki przygotować
Joanna108
Joanna108 19.11.2010 09:18
Lubę chiński rosołek z tym, ze do tej pory robiłam go zawsze w wydaniu z piesią kurczaka lub skrzydełkami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak