Pasztet z pieczarek

Pasztet z pieczarek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    50 dag
  • cebule

    3 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • orzechy laskowe

    5 dag
  • masło

    4 łyżki
  • jaja

    2 sztuki
  • śmietana kremowa 30%

    250 ml
  • ryż długoziarnisty

    8 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować ryż na sypko i odstawić do ostudzenia. Orzechy posiekać, cebulę, i czosnek obrać, posiekać. Pieczarki umyć, osuszyć, poszatkować. Wymieszać razem pieczarki, cebulę, czosnek, orzechy oraz tymianek: masę podzielić na dwie części. W rondlu rozgrzać połowę masła, dodać pierwszą porcję pieczarek i smażyć aż odparuje sok,a pieczarki zaczną się rumienić. Tak samo postąpić z pozostałymi grzybami. Następnie połączyć usmażone pieczarki z ryżem, dodać roztrzepane widelcem jaja, śmietanę, pieprz, sól, dokładnie wszystko wymieszać. Piekarnik nagrzać do temperatury 180dtopni. Żaroodporne naczynie (1.5l) wysmarować tłuszczem, wyłożyć pasztet i piec na środkowej półce przez około 60minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

28.04.2012 12:59
rewelacja:)

Barbara33

24.03.2012 09:25
fajny

Joanna108

16.08.2011 10:40
ależ mam ochotę na taki pasztecik

kanu83

24.03.2011 09:02
mmmmmm- poprosze troszke

kochanyptysiu

16.02.2011 21:45
super przepis!

kanu83

06.02.2011 12:59
rewelacja

Ewa99

10.01.2011 12:53
brzmi przepysznie:)

Marzena40

13.12.2010 09:24
pycha

becia879

12.12.2010 10:06
takiego jeszcze nie jadlam

jolaxa

09.12.2010 11:13
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat