salatka slaska

salatka slaska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chudego wedzonego boczku

    125 g
  • cebule

    2
  • szklanka kiszonych ogorkow z koperkiem

    1
  • śledzie

    3 (solone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

sledzie wlozyc do wody mineralnej i pozostawic do nastepnego dnia nastepnie wyjac z wody i rozlozyc na desce zdjac skorke i rozciac ryby wzdluz grzbietu wyjac osci a mieso pokroic w drobna kostke boczek obrana cebule i ogorki drobno posiekac i wymieszac ze sledziami doprawic octem i swiezo zmielonym pieprzem salatke rozlozyc na posmarowanych maslem kromkach wiejskiego chleba i posypac szczypiorkiem mozna ja takze podawac do goracych ziemniakow w mundurkach

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

15.11.2011 19:27
ale nazwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat