Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
por (biała część) 0,5 szt
piersi z kurczaka 2 szt
ogórki konserwowe 4 szt
kukurydza konserwowa 0,5 puszki
przyprawa do gyrosa do smaku
majonez do dekoracji
cebulka prażona do posypania
margaryna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros

Piersi pokroić w kostkę doprawić przyprawą odstawić na 1-2 h. Po tym czasie upiec na margarynie. Kapustę poszatkować ogórki pokroić w kostkę, por w półksiężyce,kukurydzę odsączyć. W szklanej misce układać warstwami:
kapusta
mięso
ogórki
kukurydza
por
kapusta
na górze udekorować majonezem i posypać cebulką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 06.03.2013 15:28
bardzo lubię;w mojej kuchni jest chyba jedną z najczęściej przygotowywanych sałatek
Barbara/zuza22_85 14.05.2012 12:53
najlepsza
Krystyna32 27.02.2012 15:06
super
Poison1988 21.11.2011 20:21
mniam, i jak ślicznie udekorowany :)
rzenia15 23.07.2011 10:37
smaczny
gosia561 08.07.2011 23:38
ale ładne
barbara11561 11.06.2011 10:13
Cudownie,pyszny gyros-kto go nie lubi????
berys18 18.05.2011 08:20
ładnie podane
joanna77 24.04.2011 22:41
dobrutkie
joanna77 24.04.2011 22:41
dobrutkie
Natalia/tubisiek 23.04.2011 07:53
bardzo go lubię :)
matii6 03.12.2010 21:35
bardzo smaczny
mili_kati 25.10.2010 17:04
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak