Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przecierana zupa fasolowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: przecierana zupa fasolowa

35 dag zielonej fasoli szparagowej
3 łyżki masła
½ litra rosołu
4 dag mąki
2 i ½ szklanki mleka
½ szklanki śmietany
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Sól, pieprz
Przyprawa do zup w płynie

Fasolę oczyścić z włókien, odciąć końce, opłukać i zagotować 5 minut. Odcedzić, dodać łyżkę masła, połowę rosołu i ugotować do miękkości. Z pozostałego masła i mąki przygotować białą zasmażkę. Rozprowadzić zimnym mlekiem, mieszając gotować przez kilka minut. Następnie połączyć z miękką fasolą, przetrzeć przez sito, dodać resztę rosołu, przyprawić. Bezpośrednio przed podaniem wlać śmietany i posypać natką pietruszki. Najlepiej zupa smakuje z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak