Wołowina z kolbami kukurydzy i kiełkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron sojowy

    150 g
  • kukurydza minikolby Smak

    40 g
  • polędwica wołowa

    200 g
  • szczypiorek

    2 łyżki
  • imbir

    1 mały kawałek
  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • olej sezamowy

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • kolendra

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • żółta papryka

    20 g
  • fasolka szparagowa

    40 g
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    20 g
  • kiełki soi

    60 g
  • kiełki słonecznika

    60 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 2 minuty, odcedzić. Wołowinę pokroić w cienkie paski. Dymkę umyć i pokroić w plasterki lub paski. Imbir i czosnek obrać, drobno posiekać. Chili rozetrzeć lub drobno posiekać. Dużą patelnię lub wok posmarować 3-4 łyżkami oleju, dobrze rozgrzać. Włożyć mięso i smażyć 1-2 minuty, ciągle mieszając. Następnie wołowinę odsunąć na brzeg patelni, wlać trochę oleju i przesmażyć cebulę, imbir, czosnek, chili, paprykę, fasolkę szparagową, kukurydzę i kiełki. Na patelnię włożyć makaron, dodać kroplę oleju i cały czas mieszać. Po upływie minuty polać obficie sosem sojowym i sokiem z cytryny. Podsmażyć przez chwilę i podawać ze świeżo siekaną kolendrą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marmar 27.06.2011 16:01
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat