Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z kolbami kukurydzy i kiełkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron sojowy 150 g
kukurydza minikolby Smak 40 g
polędwica wołowa 200 g
szczypiorek 2 łyżki
imbir 1 mały kawałek
ząbek czosnku 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
olej sezamowy 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
kolendra 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
żółta papryka 20 g
fasolka szparagowa 40 g
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 20 g
kiełki soi 60 g
kiełki słonecznika 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z kolbami kukurydzy i kiełkami

Makaron zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 2 minuty, odcedzić. Wołowinę pokroić w cienkie paski. Dymkę umyć i pokroić w plasterki lub paski. Imbir i czosnek obrać, drobno posiekać. Chili rozetrzeć lub drobno posiekać. Dużą patelnię lub wok posmarować 3-4 łyżkami oleju, dobrze rozgrzać. Włożyć mięso i smażyć 1-2 minuty, ciągle mieszając. Następnie wołowinę odsunąć na brzeg patelni, wlać trochę oleju i przesmażyć cebulę, imbir, czosnek, chili, paprykę, fasolkę szparagową, kukurydzę i kiełki. Na patelnię włożyć makaron, dodać kroplę oleju i cały czas mieszać. Po upływie minuty polać obficie sosem sojowym i sokiem z cytryny. Podsmażyć przez chwilę i podawać ze świeżo siekaną kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marmar 27.06.2011 16:01
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak