Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba panierowana smażona

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
ryba 4 filety
jajko 1 szt.
mleko 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba panierowana smażona

Rybę skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć. Panierować w jajku roztrzepanym z mlekiem i mące zmieszanej z bułką tartą.
Smażyć na gorącym oleju na rumiano z obu stron. Pod koniec smażenia dodać masło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 02.10.2011 10:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak