Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy w krążki, a następnie na 4 części. Papryki kroimy w kostkę (ja zwykle nie zużywam całych papryk). Puszkę kukurydzy otwieramy, odsączamy zalewę. SMAŻENIE: Kurczaka myjemy, kroimy w paseczki o wymiarach 2X3cm (lub kostkę), przyprawiamy przyprawą uniwersalną. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i wrzucamy kurczaka. Podsmażamy. GOTOWANIE: W czasie jak kurczak smaży się na patelni, wrzucamy do wok\\\'a na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu (ja niestety nie mam więc używam dużego garnka...) marchewkę i podsmażamy około 2 min mieszając. Następnie dodajemy trochę wody i sosu sojowego Tao Tao (w sumie około 1/2 szklanki). Dusimy pod przykryciem przez 3-5 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy cebulę i kukurydzę i znów dusimy 5 minut. W tym czasie kurczak powinien już być gotowy. Pamiętajmy, żeby nie smażyć go zbyt długo, bo będzie suchy. Do garnka wrzucamy kolorową paprykę i w razie potrzeby dolewamy wody i sosu, dusimy od czasu do czasu mieszając. Makaron sojowy przygotowujemy według przepisu. Ja używam 3-4 małych opakowań albo jednego dużego. Gdy makaron jest już gotowy, tniemy go nożem w kilku miejscach i wrzucamy do wok\'a (garnka) oraz dodajemy kurczaka. Wszystko razem mieszamy. Na koniec można dodać łyżkę lub dwie ziaren sezamu. Ja osobiście lubię dużo sosu, więc dolewam znów wody i sosu. Ważne jest, aby próbować powstały w garnku sos i stopniowo dodawać sosu sojowego do otrzymania pożądanego smaku. Jeśli przez przypadek wleje Ci się za dużo (potrawa jest za słona), dolej szybko wody, a nadmiar sosu wybierz łyżką wazową. Zmieszane składniki dusimy razem około 5 minut. Nakładamy łyżką wazową wraz z powstałym sosem. Polecam jeść pałeczkami. Danie dla całej rodziny. Jeśli chcesz przygotować kolację dla dwojga - podziel składniki na pół. Można przechowywać w lodówce i odgrzać na drugi dzień. Dłużej nie polecam, bo makaron pęcznieje. Smacznego!!!