Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno (przepis na wąską blache)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka masła
5 żółtek
pół szklanki mleka
pół szklanki wody
2 łyżki kaka
szklanka cukru pudru
3 łyzki żelatyny
galaretka 1 szt.
Biszkopty 1 opakowanie
serek homogenizowany 2 opakowania (waniliowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno (przepis na wąską blache)

maslo, cukier i żółtka utrzec na puch i dodac serki homogenizowane. Zelatyne rozpuszczamy w pół szklance wrzątku, gdy sie rozpusci to dolewamy mleka. gdy jest juz zimne, to pomalu dodajemy do utartego z innymi skladnikami maslo i miksujemy. Mase dzielimy na 2 czesci, do jednej dodajemy kakao i dokladnie mieszamy. Blaszke wykladamy biszkoptami, na to ciemna masa, druga warstwa biszkoptów i jasny ser, jesli ktos lubi mozna polac polewa kakaową i posypac wiórkami kokosowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 21.05.2012 20:37
pychotka;)
IZABELA29 06.02.2012 07:44
dobre ale rzadko robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak