Przepis i sposób przygotowania na: Rybka z pieca
2. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pomidory pokroić w plasterki, a cebulę w krążki.
3. Przygotować marynatę:
-1/2 papryki czerwonej,
-1/3 szklanki oleju,
-4 ząbki czosnku,
-1 duża biała cebula,
-sól, pieprz
* Paprykę drobno pokroić. Cebulę i czosnek posiekać (najlepiej w rozdrabniaczu).
Paprykę, cebulę i czosnek wymieszać z olejem, solą (pół łyżeczki) i pieprzem.
4. Przygotować formę. Kłaść na niej kolejno: surowego mintaja, marynatę, pomidory, cebulę, mintaja, marynatę, pomidory, cebulę.
5. Włożyć do piekarnika na 50 minut (piekarnik ustawiony na 200 stopni).
6. Podawać z ryżem i warzywami na patelnię.