Sos niby-boloński /ale pyszny !/ do klusek

Sos niby-boloński /ale pyszny !/ do klusek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • goździk Prymat

    1 szt
  • masło

    3 dag
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • wędzony boczek

    5-8 dag
  • sól, pieprz

    do smaku
  • bulion

    1 szklanka
  • natka pietruszki

    2,3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa, mięso, boczek i goździk zemleć. Dusić w maśle ,cały czas mieszając,do ciemnozłotego, prawie brązowego koloru. Dolać bulion wymieszany z koncentratem. Do zbyt gęstego sosu dodać gorącej wody. Doprawić solą i pieprzem, dusić na małym ogniu 30-45 minut. Podawać z ulubionym makaronem.
Można podprawić śmietaną,posypać dowolnym żółtym serem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

15.08.2011 08:09
pyszny

adam1f

11.05.2011 00:23
ciekawy

cukiereczek

10.05.2011 12:31
ciekawe

accee

22.11.2010 20:20
najs:)

Jadwiga18

04.06.2010 11:48
spróbuje przy nastepnym spagetthi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat