Tiramisu cytrynowe

Tiramisu cytrynowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty podłużne

    1 paczka
  • cukier puder

    10 dkg
  • serek mascarpone

    25 dkg
  • kremówka

    0,5 l
  • likier cytrynowy

    100 ml
  • skórka z cytryny

    1 szt
  • cukier

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serek zmiksowac z otarta skórką z cytryny i żółtkami. Śmietaną ubic z cukrem pudrem. Połączyc obie masy i delikatnie wymieszac. Wymieszac likier z kilkoma łyzkami zimnej wody i cukrem. Biszkopty na chwilę zamaczac w pączu i układac naprzemiennie z kremem. Schłodzic w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patrycja33

01.05.2011 16:39
mniam

Krzysztof42

31.12.2010 17:38
lubię deser

kasiurek

06.07.2010 14:40
Coś innego, fajne:)

Ela20

14.06.2010 09:53
Wspaniały deser!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat