KOPYTKA ZE SZPINAKIEM

KOPYTKA ZE SZPINAKIEM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3/4 kg
  • mąka

    1/4 kg
  • mrożony szpinak

    250 g
  • masło

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy obrane ziemniaki, po ugotowaniu dokładnie odsączamy, żeby miały jak najmniej wody. Przeciskamy przez praskę (lub rozgniatamy). Dodajemy dokładnie odsączony szpinak, mąkę, masło, jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Zagniatamy jednolite ciasto, formujemy wałek, odcinamy ok 2 cm kluseczki. Możemy nadawać kluseczkom kształty, formować je widelcem na wzór włoskich gnocchi, zginać. Wrzucać na osolony wrzątek, gdy wypłyną wyjmować delikatnie. Podawać z pesto, można posypać parmezanem, lub z samym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

EWI

04.07.2013 12:23
bardzo mi się podoba ten przepis

Adamorek

11.05.2011 12:03
no świetny pomysł

iwona332

06.03.2011 00:02
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat