Szarlotka z bezą

Szarlotka z bezą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    4 szklanki
  • cukier puder

    1 szklanka
  • margaryna palma1

    kostka
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sypkie składniki przesiać na stolnicę, margarynę potarkować, dodać żółtka, proszek do pieczenia i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwa kawałki. Część ciasta rozwałkować na blasze i zapiekać około 10 minut, następnie wyłożyć dżem jabłkowy na zapieczone ciasto. Ubić pianę z białek z aromatem waniliowym, wylać na dżem i potarkować drugą część ciasta, piec około 45 minut w piekarniku 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

05.10.2011 15:32
mniam

magdalea

14.06.2011 23:17
pyszna!

Krzysztof42

28.12.2010 13:56
lubię szarlotkę nawet bez bezy

monisia1977

22.08.2010 08:19
dobre

ewelinapac

11.08.2010 09:25
pychota

kasiurek

19.07.2010 13:31
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat