Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    20 dag
  • śmietana

    2 łyzki
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka na tłuszcz wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki w plasterki (obrane). Dusić pod przykryciem. Jak będą miękkie dodać do nich : w szklance połączyć 2 łyżki śmietany, trochę wody i łyżkę mąki - wlać do pieczarek. Mieszać. Dodać sól i pieprz.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

03.10.2011 14:41
uwielbiam sosy grzybowe, a najlepiej smakują te z grzybów prosto z lasu

Adamorek

08.06.2011 09:38
super do kluseczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat