Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg kapusty kwaszonej
łopatka wieprzowa
4 średnie marchewki
2 średnie pietruszki
seler
1 kg ziemniaków
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas z ziemniakami

Mięso zalej wodą, posól i gotuj około godziny pod przykryciem. Kapustę kwaszoną zalej wodą w osobnym garnku i zagotuj; wywar odcedź do naczynia.

Ziemniaki ugotuj w oddzielnym garczku, w osolonej wodzie. Odcedź.

Warzywa umyj, obierz i pokrój w kostkę. Do mięsa dodaj pokrojone warzywa, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez pół godziny. Następnie, gdy mięso i warzywa będą już miękkie dodaj wywar z kapusty. Dopraw solą i pieprzem według uznania.

Na talerze wyłóż ziemniaki i zalej je zupą z

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak