Zupa meksykańska

Zupa meksykańska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza

    1 puszka
  • biała fasola

    1 puszka
  • ogórków kiszonych

    5 sztuk
  • cebula biała

    2 sztuki
  • czosnek Prymat

    do smaku
  • przecier pomidorowy

    1 opakowanie
  • mięsa mielonego

    500 g
  • przyprawa curry

    do smaku
  • pieprz czamy mielony Prymat

    do smaku
  • fasola

    1 puszka
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przede wszystkim należy podsmażyć cebulę z mięsem mielonym, następnie wrzucić do garnka; resztę składników pokroić, również umieścić w garnku, dodać przecier pomidorowy, zalać wodą, dodać kostkę rosołowa, sól i pieprz do smaku i gotować aż składniki będą miękkie mieszając od czasu do czasu. Podawać posypane spora ilością startego sera złotego, jako pieczywo polecam świeże i chrupiące bagietki. Smacznego :))

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

18.09.2013 09:05
bardzo smaczna

Angelika10

04.05.2013 02:23
super zupka

RenataZ-et

22.04.2013 21:07
super przyprawiona-to coś dla mnie

IKrakowianka

08.06.2012 21:58
świetna

rakow2

14.09.2011 16:09
wolę polską

jasiek

20.02.2011 22:57
ja robię bez białej fasoli

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat