Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą

Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola
200 g (ugotowana)
chudy boczek
100 g (pokrojony w kostkę)
kiełbasa wiejska
100 g (plastry)
przecier pomidorowy
2 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
pomidor pelati
2 puszki (pokrojony)
rosół z kury Kucharek
500 ml
Sklep Prymat
cebula
2 szt. (pokrojone w kostkę)
czosnek
4 ząbki (plastry)
ogórki konserwowe
1 słoik
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat
1 opakowanie
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
(do smaku)
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
(do smaku)
Sklep Prymat
olej rzepakowy
(do smażenia)
natka pietruszki
(do dekoracji)

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą

Kroki postępowania

1
W rondlu podsmażyć boczek, cebulę i czosnek. Dodać kiełbasę, musztardę i przecier.
Krok 1 - Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą foto
2
Dodać ugotowaną fasolę. Wymieszać.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą foto
3
Następnie wlać rosół, dodać pomidory oraz przyprawę do dań z fasoli. Całość poddusić, doprawić do smaku i wymieszać.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą foto
4
Danie udekorować posiekaną natką pietruszki, podawać z ciemnym pieczywem i ogóreczkami.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 25.06.2017 07:38
taki obiad ala leczo troszkę fajny pożywny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak