Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    200 g (ugotowana)
  • chudy boczek

    100 g (pokrojony w kostkę)
  • kiełbasa wiejska

    100 g (plastry)
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • Musztarda rosyjska Prymat

    2 łyżki
  • pomidor pelati

    2 puszki (pokrojony)
  • rosół z kury Kucharek

    500 ml
  • cebula

    2 szt. (pokrojone w kostkę)
  • czosnek

    4 ząbki (plastry)
  • ogórki konserwowe

    1 słoik
  • Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat

    1 opakowanie
  • Papryka słodka mielona Prymat

    (do smaku)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    (do smaku)
  • olej rzepakowy

    (do smażenia)
  • natka pietruszki

    (do dekoracji)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą foto
W rondlu podsmażyć boczek, cebulę i czosnek. Dodać kiełbasę, musztardę i przecier.
Krok 2 - Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą foto
Dodać ugotowaną fasolę. Wymieszać.
Krok 3 - Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą foto
Następnie wlać rosół, dodać pomidory oraz przyprawę do dań z fasoli. Całość poddusić, doprawić do smaku i wymieszać.
Krok 4 - Przepis dnia, odc. 6. Duszona fasola z boczkiem i kiełbasą foto
Danie udekorować posiekaną natką pietruszki, podawać z ciemnym pieczywem i ogóreczkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka-87-25 25.06.2017 07:38
taki obiad ala leczo troszkę fajny pożywny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat