Kruche pod puszystą bezą

Kruche pod puszystą bezą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20 dag
  • duża łyżeczka kakao

  • półtorej łyżeczkiproszku do pieczenia

  • łyżka cukru2 łyzki cukru waniliowego

  • jajko

  • miekkie maśło lub margaryna

    12 dag
  • szczypta soli

  • śliwki

    70 dag
  • białka

    5
  • pół szkl. cukru

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki zagnieć,schłodz w lodówce ciasto podziel na dwie części jedną ułóż na natłuszczonej blasze.śliwki przekrój na pół wypestkuj ułóż na cieście zetrzyj na nie pozostałe ciasto.Białka ubij z cukrem ułóż na cieście piecz 40 min.w temp.180stopni

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat