Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet\' z ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 szt
jajko 3 szt
margaryna 1/3 kostki
mąka 3 łyż
żółty ser 5 dag
sól 2 szcz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet\' z ziemniaków

Ziemniaki wyszorować, opłukać, ugotować w łupinach, ostudzić, obrać, pokroić w plasterki. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na tłuszczu dodać ziemniaki i podsmażyć nie rumieniąc, przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego margaryną, zalać jajami rozkłóconymi z mąką i tartym serem, oprószyć solą i pieprzem. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać aż do zrumienienia się masy serowo jajecznej. Podawać z surówką z warzyw

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcin46
Marcin46 25.09.2010 07:13
To mi się kojarzy z kuchnią wschodnią. Jemy wszystko co rośnie koło domu ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak