Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca drobiowe w piwie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drobiowe serca 1/2 kg
czosnek 2 zabki
oliwa 50 ml
piwo jasne 100 ml
szczypiorek posiekany 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Serca drobiowe w piwie

Serca drobiowe należy dobrze opłukać, a następnie osuszyć, wymieszać je z solą, pieprzem czarnym mielonym i posiekanym szczypiorkiem. Czosnek należy rozetrzeć, po czym zmiksować z piwem i oliwą. Polać nim serca i odstawić je do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po upływie tego czasu serca wyjąć z marynaty, nadziać na szpadki od szaszłyków i grillować przez około 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 19.02.2014 19:05
ciekawe danie
kasiaw 01.06.2012 06:52
muszę spróbować
Katarzyna/kate1980 19.04.2012 20:58
super przepis
RenataZ-et 02.04.2012 19:09
do wypróbowania
rakow2
rakow2 14.08.2011 17:16
a co na to serce
Iwusia 05.09.2010 12:10
pychotka, robiłam kiedyś podobnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak