Serca drobiowe w piwie

Serca drobiowe w piwie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drobiowe serca

    1/2 kg
  • czosnek

    2 zabki
  • oliwa

    50 ml
  • piwo jasne

    100 ml
  • szczypiorek posiekany

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serca drobiowe należy dobrze opłukać, a następnie osuszyć, wymieszać je z solą, pieprzem czarnym mielonym i posiekanym szczypiorkiem. Czosnek należy rozetrzeć, po czym zmiksować z piwem i oliwą. Polać nim serca i odstawić je do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po upływie tego czasu serca wyjąć z marynaty, nadziać na szpadki od szaszłyków i grillować przez około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

19.02.2014 19:05
ciekawe danie

kasiaw

01.06.2012 06:52
muszę spróbować

Katarzyna/kate1980

19.04.2012 20:58
super przepis

RenataZ-et

02.04.2012 19:09
do wypróbowania

rakow2

14.08.2011 17:16
a co na to serce

Iwusia

05.09.2010 12:10
pychotka, robiłam kiedyś podobnie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat