Udka kurczaka duszone w owocach

Udka kurczaka duszone w owocach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    4 szt.
  • masło

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • boczek wędzony

    5 dag
  • śliwki suszone

    25 dag
  • rodzynki

    25 dag
  • migdały

    25 dag
  • goździki

    3
  • śliwowica

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rodzynki i śliwki moczyć 30 min. (każdy osobno). Migdały sparzyć i obrać ze skórki, posiekać.Boczek pokroić w kostkę. Rozgrzać masło z oliwą, obsmażyć udka z obu stron i przełożyć do rondla. Na tłuszczu z udek usmażyć boczek, dodać śliwki i rodzynki, dusić 10 min. Dodać cynamon, goździki, włożyć udka, wlać śliwowicę i szklankę wody.Przykryj i duś 15 min. Wyjmij goździki, dodaj migdały i duś jeszcze 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat