Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniówka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 75 dkg
spirytus 3/4 l
cukier 75 dkg
woda 1 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniówka

Wiśnie zalać spirytusem i odstawić na tydzień. Zlać płyn i wstawić do lodówki. Owoce zasypać cukrem y wymieszać. Zostawić aż cukier się rozpuści (2-3 tygodnie) Zlać syrop i połączyć ze spirytusem.
Wiśnie przepłukać ½ szklanki przegotowanej wody i przelać przez bibułkę, zmieszać z wiśniówką. Czynność powtórzyć. Gotowa wiśniówkę odstawić na 2-3 tygodnie, po czym ponownie przefiltrować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak