Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

12 gotowych kluch drożdżowych na parze ( 2-3 sztuki na porcję ),1 łyżka masła,1 duża puszka brzoskwiń w syropie,1 szklanka słodk
cukier 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym :

Kluchy ułożyć w garnku do gotowania na parze i podgrzać.
W rondelku zagotować syrop z brzoskwiń zmieszany ze śmietanką , wrzucić pokrojone w kostkę brzoskwinie .Dodać masło. Poczekać aż się rozpuści. Mąkę rozrobić w ½ szklanki wody i wlać do rondelka. Mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia sosu.
Podawać kluchy z sosem .Dekorować np. kandyzowanymi wiśniami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 09.09.2011 16:17
z chęcią bym takie zjadła! i za to masz mój głos :-)
kochanyptysiu 23.05.2011 09:47
bardzo fajny pomysl
kasiurek 04.11.2010 10:04
mniam! wygląda bardzo smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak