Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jabłka
4 szt. (szara reneta, papierówka) -
jajko
2 szt. -
drożdże
30 g (świeże) -
mleko 3,2%
250 ml -
cukier
2 łyżeczki -
mąka pszenna
300 g (typ 500) -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
żurawina suszona
3 łyżki -
laska wanilii
1 szt. -
serek mascarpone
200 g -
masło klarowane
-
Cynamon mielony Prymat
1 łyżeczka -
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat
1 opakowanie -
cukier trzcinowy
100 g -
śmietanka słodka
300 ml (śmietanka 30%)
Przepis i sposób przygotowania Racuszki z jabłkami i serkiem homogenizowanym lub sosem karmelowym
Kroki postępowania





Komentarze (20)
Załaduj więcej komentarzy (10)