Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

gulasz po meksykansku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała
1 szt
PUSZKA CZERWONEJ FASOLI
żółta papryka
1 szt
czosnek
3 zabki
koncentrat pomidorowy
2 łyzki
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
saól pieprz
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Sklep Prymat
bulion drobiowy
1 szt
mięso mielone z indyka
700 g
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz po meksykansku

Indyka kroimy w kostke posypujemy papryka i przesmazamy na oliwie na złoty kolor.Odstawiamy.Papryke kroimy w kostke cebule w piórka.Na oliwie podsmazamy cebule,dodajemy papryke.Warzywa wrzucamy do miesa i zalewamy 1,5 szkl wrzacego bulionu.Dodajemy posiekany cvzosnek i papryke chili.Dusimy na małym ogniu az mieso zmieknie.Dodajemy czerwona fasole,koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak