Gulasz

Gulasz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czonek

    2 ząbki
  • cebula

    2
  • papryka

    3
  • puszka kukurydzy

    1
  • banan

    2
  • olej

    2 łyżki
  • wieprzowina

    75 dag
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • mąka

    1 łyżka
  • wędzony boczek

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oleju zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz czosnek. Dodać pokrojone mięso i obsmażyć z każdej strony. Przyprawić do smaku. zdjąć z patelni a na nią wrzucić pokrojoną w kosteczkę paprykę i banany. Chwilkę podsmażyć. Ponownie wrzucić mięso. Dodać koncentrat pomidorowy i mąkę. Całość zasmażyć. Następnie dodać 1 litr wody i boczek pokrojony w kostkę. Zagotować. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. godziny. na koniec dodać kukurydzę. Przed podaniem danie posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

26.05.2012 23:03
Z bananem nie jadłam.

pacpaw

30.09.2010 09:50
ten banan w przepisie, aż kusi aby wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat