Przepis i sposób przygotowania na: Lazania
2. Czosnek posiekać.
3. Na patelni roztopić masło. Do roztopionego masła wrzucić zamrożony szpinak.
Kiedy szpinak się roztopi dodać posiekany czosnek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.
4. Boczek pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię (smażyć tak długo, aż będzie chrupiący i brązowo-złoty).
5. Do mięsa mielonego dodać przyprawę do mięsa mielonego. Dokładnie wymieszać. Mięso usmażyć na oleju.
6. Pomidory sparzyć i zdjąć z nich skórkę. Pokroić w plasterki.
7. Cebulę pokroić w kostkę.
8. Ser pokroić w cieniutkie plasterki.
9. Camembert pokroić w plasterki.
10. Wysmarować formę masłem. Układać kolejno: makaron, mięso, pomidory, cebulę, ser żółty (kilka plasterków), makaron, szpinak camembert, makaron, boczek, żółty ser, makaron, mięso mielone, ser żółty.
11. Włożyć do piekarnika (200 stopni) na około 50 minut.