Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapienka z cukinią i pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe cukinie 4 szt
pomidory 4 szt
czosnek 2 ząbki
łodyżka rozmarynu 3 szt
mleko 0,5 szkl
śmietana 22% 12 dag
starty ser grujer 15 dag
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zapienka z cukinią i pomidorami

Cukinie pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Pomidory natomiast pokroić na plastry grubości palca. Czosnek i rozmaryn drobno posiekać. Płaską formę natłuścić masłem, na zmianę układać plastry cukinii i pomidora, posypując warstwy czosnkiem i rozmarynem. Przyprawić solą ziołową Prymat i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Mleko wymieszać ze śmietaną i wlać do formy, warzywa posypać serem i skropić oliwą. Piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut, dopóki ser się nie roztopi

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 17.12.2010 15:30
zapowiada się bardzo smacznie
Roman5 22.10.2010 11:49
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak