Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jeżynami i bitą śmietaną
Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę. Masę śmietanową wyłożyć na biszkopt. Udekorować jeżynami.
jeżyny | 30 dag |
kremówka | 500 ml |
cukier puder | 2-3 łyżki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 łyżeczka |
jaja | 6 sztuk |
mąka pszenna | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 0,5 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
sól | 1 szczypta |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: