Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche z wiśniami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dag
cukier puder 15 dag
masło 20 dag
śmietana 2 łyżki
żółtko jajek 2
wiśnie
cukier waniliowy
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
masa 100 ml
kremówka 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: kruche z wiśniami

Składniki na ciasto dokładnie i szybko ze sobą wyrobić następnie schłodzić ciasto w lodówce. Ok. 45-60 minut. po upływie tego czasu ciasto podzielić na dwie porcje. Jedną porcję pokruszyć i wsypać do formy na tartę. Delikatnie ugnieść. Następnie wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i chwilkę podpiec. Wyjąć i ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno z żółtkami i cukrem waniliowym taką masę wyłożyć na podpieczony spód a na to wydrylowane wiśnie. Całość posypać kruszonką przygotowane z pozostałej części ciasta. Ponownie wstawić do piekarnika na ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.09.2010 14:13
Ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak