Śledzie po wileńsku

Śledzie po wileńsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    1 kg
  • cebula

    1 kg
  • grzyby suszone

    3 dag
  • korniszon

    1 sztuka
  • wędzone szproty

    2 szt
  • olej

    1 łyżka
  • ketchup

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyc przez całą noc .Na oleju przysmażyc cebulę na biało . Namoczone i ugotowane grzyby posiekac i zmiksowac razem z korniszonem , szprotami , cebulą , pieprzem oraz ketchupem. Tak przygotowaną zaprawą zalac pokrojone w kostkę i obrane z ości filety śledziowe . Wszystko wymieszac , włożyc do słoików, ubic i przechowywac w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

lucyna8

19.04.2013 10:26
Muszę wypróbować

lucyna8

20.04.2012 10:33
jadłam - super

cukiereczek

14.02.2012 08:59
dobre

iknkirke

28.12.2011 11:51
dobre

cukiereczek

11.09.2011 07:31
ciekawe

ronald88

21.08.2011 11:47
super

gosia561

10.07.2011 20:06
świetna sprawa taki śledzik

Kate131

27.06.2011 08:05
ciekawe

rakow2

10.06.2011 16:20
wolę po polsku

ziutula

14.01.2011 20:22
smacznego....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat