Lodowiec

Lodowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopty

    2 opakowania
  • galaretka

    2 opakowania
  • żółtka

    4 szt
  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie
  • cukier

    1/2 szklanki
  • masło

    250 gram
  • mleko

    1/2 litra
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać budyń i wymieszać. Masę żółtkową dodać do mleka i ugotować budyń, cały czas mieszając.
Po przestudzeniu utrzeć masło i dodawać stopniowo budyń.
Galaretkę rozpuścić w 1l. gorącej wody. Gdy przestygnie moczyć biszkopty i układać na blasze. Na biszkopty rozłożyć połowę białego kremu. Na krem znowu wyłożyć biszkopty moczone w galaretce, a na to wszystko drugą połowę kremu do którego należy dodać kakao. Na wierzch wylewamy galaretkę. Wszystko wkładamy do lodówki na około 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat