Zupa szczawiowa z ryzem

Zupa szczawiowa z ryzem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Wloszczyzna na wywar(marchew,pietruszka,por i seler)

  • Szczaw(najlepszy swiezy,ale moze byc tez przecier ze sloika)

  • ryż

  • jajka

    2-3 sztuki
  • śmietana kwaśna

  • mąka

  • cukier

  • przyprawa uniwersalna

  • sól

  • żeberka wieprzowe

  • żeberka wieprzowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z miesa i warzyw z dodatkiem warzywka i soli gotujemy wywar.Kiedy mieso zacznie robic sie miekkie dodajemy szczaw i przeplukany ryz, gotujemy az ryz bedzie miekki.Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostke.Make rozrabiamy z woda,nastepnie dodajemy do niej smietane i mieszamy do otrzymania jednolitej konsystencji,na koniec wlewam troche zupy i mieszamy,a dopiero wtedy wlewam to do garnka.Tak rozrobiona smietana nie zsiadzie sie w zupie.Doprawiam szczypta cukru i wsypuje pokrojone jajka(ja wsypuje bezposrednio do garnka z zupa)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anula1

21.09.2010 16:59
Moja prababcia tak czasem gotowala.

misia53

16.09.2010 23:21
Uwielbiam szczawiową ale z ryżem nie jadłam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat