Chili con carne.

Chili con carne.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    75 dag
  • obrane pomidory w zalewie

    1 puszka
  • szklanka rosolu z kostki

  • przecier pomidorowy

    4 lyzki
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    2 duze zabki
  • olej

    2-3 lyzki
  • sól

  • chilli

  • duża puszka czerwonej fasoli

  • papryka żółta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać olej w dużej głębokiej patelni (ja używam woka), wrzucić posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyć wszystko razem 8 minut. Dodać mięso i smażyć mieszając 6 minut po czym dołożyć odsączoną fasolę, a po 5 minutach smażenia - pomidory, przecier, rosół, cukier, sól, pieprz i chili do smaku (ja lubię ostre więc daje sporo pieprzu i chili). Przygotowaną potrawę przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 45 minut. Podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

07.07.2011 18:26
dobre

iwona332

23.04.2011 11:22
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat