Tort orzechowo-wisniowy

Tort orzechowo-wisniowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • cukier

    4 lyzki
  • bułka tarta

    3 lyzki
  • mąka

    1 lyzki
  • proszek do peiczenia

    1 lyzeczka
  • masło

    2 kostki
  • wiśnie

    0,5 szklanki
  • Różowa posypka

  • Wiśnie w spirytusie

    1 szklanka
  • cukier puder

    0,5-1 szklanka
  • orzechy mielone

    4 lyzki
  • orzechy mielone

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Piec w temp. 180 stopni przez 30 minut.
Masło ucierać z cukrem jakieś 20 min. Do 1/3 dodać zmielone orzechy i zmiksować. Do 2/3 dodać mrożone wiśnie (dodając po 2-3 sztuki i tu już samemu trzeba ocenić kiedy jest ich wystarczająco by masa nie była wodnista), zmiksować.
Przełożenie: Biszkopt1+masa wiśniowa+posypane wiśniami+biszkopt2+masa wiśniowa+biszkzopt3+masa orzechowa+reszta masy różowej na dekoracje+wisnie z nalewki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Piotr24

28.02.2012 12:23
super, jak schudnę to spróbuję ;)

agnieszka214

23.05.2011 09:38
pysznyn

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat