Mazurek

Mazurek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maka (ciasto)

    60 dkg
  • margaryna (ciasto)

    1 kostka
  • miod(ciasto)

    7 dkg
  • mleko

    1 l
  • grysik

    8 lyzek
  • cukier puder

    10 lyzek
  • masło

    200 g
  • olejek migdałowy

    1
  • soda oczyszczona

    1 (ciasto)
  • jajka

    3 (ciasto)
  • cukier puder

    15 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyrobić ciasto i podzielić na 4 części. Każdą z nich upiec osobno.
Ugotować mleko z grysikiem. Ostudzić. Utrzeć masło z cukrem pudrem, dodać grysik i olejek i ucierać.

Na 1 placek nałożyć masę, przykryć drugim plackiem, posmarować powidłem, nałożyć 3 placek, posmarować masą i przyłożyć ostatnim plackiem. Na wierzchu polać polewą (pół kostki masła, 3 łyżki cukru, łyżka mleka- zagotować dodać 2 łyżki kakao) posypać kokosem lub ułożyć wzorki z płatków migdałów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

13.11.2011 10:03
super

ewelinapac

13.11.2011 10:02
super

Mati13

03.05.2011 19:36
bardzo ładnie wyglada

banditka

08.10.2010 09:13
podziwiam talent ;)

SmakolykiJoanny

07.09.2010 08:42
Pewnie bardzo smaczny

justyna111

06.09.2010 21:01
wygląda rewelacyjnie

iwa643

06.09.2010 16:31
śliczny

Lidia11

06.09.2010 13:47
bardzo ładnie :-)

IlonaAlbertos

03.09.2010 01:13
Ładnie się prezentuje.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat