Klopsy wieprzowo-wołowe w sosie pieczarkowym

Klopsy wieprzowo-wołowe w sosie pieczarkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso (pół na pół wołowe i wieprzowe)

    0,5 kg
  • kajzerka

    1
  • cebula

    1
  • czosnek

    2 zabki
  • pieczarki

    20 dkg
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • jajko

    1
  • sól, pieprz do smaku

  • oliwa

    3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso opłukac z zmielić. Bułkę rozmoczyc w wodzie. Cebulę i pieczarki pokroić. Czosnek drobno posiekac. Mięso połaczyc z bułka, czosnkiem i jajkiem, przyprawic. Lekko opiec na patelni na oliwie. Przełożyć do garnka, podlać wodą, wrzucić pokrojoną cebule i pieczarki. Dusić na małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof18

03.11.2011 06:59
cud,miód.

kochanyptysiu

21.10.2011 20:28
PYCHA

wiktor188

12.04.2011 17:02
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat