pierogi kurkami

pierogi kurkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    500 gram
  • mleko

    50 mililitrów
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • kurki blanszowane

    300 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki jajka soli i goracego mleka, sporządzamy ciasto. Rozwałkowujemy, wycinamy krążki > Kurki podsmażamy , napełniamy krążki kilkoma kawalkami kurek sklejamy pierozki gotujemy, we wrzatku, odcedzamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju mozna dodać cebulkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat